Θαύματα Παναγίας Παντανάσσης (μέρος 6ο)

6 Φεβρουαρίου 2012

Παιδικό Ογκολογικό Κέντρο Μόσχα, Ρωσία

 11 Νοεμβρίου 1991

Στο Παι­δι­κό Ογκο­λο­γι­κό Κέ­ντρο της Μό­σχας νο­ση­λευ­ό­ταν ο οκτά­χρο­νος Μι­χα­ήλ Ια­κού­νιν, από το Το­λιά­τι, με καρ­κί­νο στο μά­τι. Ένα χάρ­τι­νο αντί­γρα­φο της θαυ­μα­τουρ­γού ει­κό­νας της Πα­ντα­νάσ­σης βρι­σκό­ταν στον τοί­χο δί­πλα στο κε­φα­λά­κι του, αρι­στε­ρά. Στις 11 Ια­νου­α­ρί­ου 1991 η μη­τέ­ρα του που ήταν κο­ντά του και προ­σευ­χό­ταν για τη θε­ρα­πεία του στην Πα­να­γία μα­ζί με την Κλαυ­δία Οχά­τρι­να, εί­δαν να βγαί­νουν από την ει­κό­να φω­τει­νές ακτί­νες. Σε με­ρι­κές όμως ημέ­ρες κα­τά τη διάρ­κεια της νύ­κτας η μη­τέ­ρα δια­πί­στω­σε ότι η καρ­δία του Μι­χα­ήλ έπαυ­σε να κτυ­πά. Έτρε­ξε να φω­νά­ξει την νο­σο­κό­μα. Όταν ήλ­θε, και ενώ στο διά­δρο­μο και στο δω­μά­τιο ήταν σκο­τά­δι, εί­δαν δύο ακτί­νες από την ει­κό­να να πέ­φτουν πά­νω στο νε­κρό παι­δά­κι και αμέ­σως η καρ­διά του άρ­χι­σε πά­λι να λει­τουρ­γεί.

Μάρ­τιος 1996

Από το πρό­σω­πο της Λιου­ντμί­λα εξα­φα­νί­σθη­κε ένα καρ­κί­νω­μα με­γά­λο ως ελιά, αφού το άλει­ψε με λά­δι με­τά από Παράκληση στην ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης στο ναό των Αγί­ων Πά­ντων.

Μάρ­τιος 1996

Η έφη­βος Λιου­ντμί­λα εί­χε από παι­δί βρογ­χι­κό άσθμα με δω­δε­κά­ω­ρες κρί­σεις. Κα­τά τη διάρ­κεια της κρί­σης την άλει­ψαν με το λά­δι της Πα­ντα­νάσ­σης στο στή­θος και την πλά­τη και η κρί­ση στα­μά­τη­σε.

Ιού­νιος 1996

Η Να­ντιέζ­ντα από τη Μό­σχα εί­χε τραυ­μα­τι­στεί στη σπον­δυ­λι­κή στή­λη, συ­μπιε­στι­κή θλά­ση με με­τα­τό­πι­ση· συ­νε­χείς πό­νοι τη βα­σά­νι­ζαν και δεν μπο­ρού­σε να περ­πα­τή­σει ού­τε εί­κο­σι βή­μα­τα. Δεν έφτα­ναν μό­νο αυ­τά αλ­λά στην κά­τω σια­γό­να εί­χε τραύ­μα και στο πρό­σω­πο έκ­ζε­μα. Αφού προ­σευ­χή­θη­κε στην Πα­ντά­νασ­σα έγι­νε τε­λεί­ως κα­λά.

Αύ­γου­στος 1996

Μια πι­στή γυ­ναί­κα κά­θε μέ­ρα έκα­νε Πα­ρα­κλή­σεις στην ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης στο ναό των Αγί­ων Πά­ντων υπέρ των αθέ­ων συγ­γε­νών της. Σε λί­γο και­ρό, αυ­τοί άρ­χι­σαν να εκ­κλη­σιά­ζο­νται.

Δε­κέμ­βριος 1996

Η Λιού­μποβ εί­χε καρ­κί­νο στη μή­τρα και οι για­τροί της πρό­τει­ναν να κά­νει εγ­χεί­ρη­ση. Αυ­τή ήλ­θε στην εκ­κλη­σία για τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­να­γί­ας Πα­ντα­νάσ­σης. Πριν την εγ­χεί­ρη­ση πή­γε για επα­νε­ξέ­τα­ση και ο καρ­κί­νος εί­χε εξα­φα­νη­σθεί.

Ια­νου­ά­ριος 1997

Ο Γιού­ρι, 48 ετών, εί­χε ολο­κλη­ρω­τι­κή εξα­σθέ­νη­ση του νευ­ρι­κού συ­στή­μα­τος. Οι συγ­γε­νείς του άρ­χι­σαν να κά­νουν υπέρ αυ­τού Πα­ρα­κλή­σεις στην ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης. Θε­ρα­πεύ­θη­κε τε­λεί­ως.

Απρί­λιος 1997

Ο Αλέ­ξαν­δρος, 20 ετών, εί­χε όγκο στον εγκέ­φα­λο. Αρ­χι­σε να προ­σεύ­χε­ται στην ει­κό­να της Πα­να­γί­ας. Ο όγκος εξα­φα­νί­σθη­κε.

Μά­ϊ­ος 1997

Ο Βί­κτωρ, εί­χε όγκο στο νω­τιαίο μυ­ε­λό. Η μη­τέ­ρα του διά­βα­ζε τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης. Στην επα­νε­ξέ­τα­ση ο όγκος δεν υπήρ­χε.

Ιού­νιος 1997

Στη Σο­φία, 50 ετών, με­τά από εξε­τά­σεις οι για­τροί βρή­καν ένα εί­δος καρ­κί­νου που λέ­γε­ται ομοί­ω­μα. Πρό­τει­ναν επεί­γου­σα εγ­χεί­ρη­ση. Στο Ογκο­λο­γι­κό Κέ­ντρο της Μό­σχας επι­βε­βαί­ω­σαν ότι χρειά­ζε­ται επεί­γου­σα εγ­χεί­ρη­ση. Προ­σευ­χό­ταν μπρο­στά στη ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης στο ναό και στο σπί­τι διά­βα­ζε τους Χαι­ρε­τι­σμούς. Σ’ ένα μή­να, στην επα­νε­ξέ­τα­ση, ο όγκος δεν βρέ­θη­κε.

Ιού­λιος 1997

Η Μα­ρία εί­χε καρ­κί­νο της μή­τρας. Διά­βα­ζε τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης. Σε δύο εβδο­μά­δες ο καρ­κί­νος εξα­φα­νί­σθη­κε.

Αύ­γου­στος 1997

Από τον Ια­νου­ά­ριο του 1997 ο Αλέ­ξαν­δρος από την πό­λη Ου­λιά­νοβ­σκ, υπέ­φε­ρε με καρ­κί­νο στο νε­φρό, στην ου­ρο­δό­χο κύ­στη και στον προ­στά­τη. Αρ­χι­σε να προ­σεύ­χε­ται στην ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης. Σε λί­γο στην επα­νε­ξέ­τα­ση δεν βρή­καν ού­τε ίχνος από τον καρ­κί­νο.

Σε­πτέμ­βριος 1997

Η Όλ­γα εί­χε καρ­κί­νο τε­τάρ­του βαθ­μού στην μή­τρα. Έκα­νε στο ναό Παράκληση της Πα­ντα­νάσ­σης και στο σπί­τι διά­βα­ζε για 40 ημέ­ρες τους Χαι­ρε­τι­σμούς. Σε επα­νε­ξέ­τα­ση δεν βρέ­θη­κε καρ­κί­νος.

Ια­νου­ά­ριος 1998

Στο ναό του Αγί­ου Ιω­άν­νη της Κρο­στάν­δης που βρί­σκε­ται στην Ουδ­μουρ­τία, κο­ντά στα Ου­ρά­λια, δω­ρή­θη­κε ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης και λά­δι αγια­σμέ­νο από την πα­ρά­κλη­ση στο ναό των Αγί­ων Πά­ντων. Ακο­λού­θη­σαν πολ­λά πε­ρι­στα­τι­κά θε­ρα­πειών από ανί­α­τες ασθέ­νειες. Τώ­ρα στο ναό αυ­τό κά­θε εβδο­μά­δα δια­βά­ζουν χαι­ρε­τι­σμούς μπρο­στά στην ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης.

Ια­νου­ά­ριος 1998

Ένας νέ­ος προ­σευ­χό­ταν στο ναό των Αγί­ων Πά­ντων της Μό­σχας για τη μη­τέ­ρα του που εί­χε καρ­κί­νο. Η μη­τέ­ρα στο σπί­τι διά­βα­ζε τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης. Σε λί­γο και­ρό ο καρ­κί­νος εξα­φα­νί­σθη­κε.

Ια­νου­ά­ριος 1998

Η Μα­ρία εί­χε όγκο της θη­λής του μα­στού, ο οποί­ος με­γά­λω­νε συ­νε­χώς. Πή­γε στο ναό και ζή­τη­σε να κά­νουν πα­ρά­κλη­ση στην Πα­ντά­νασ­σα. Σε τρεις ημέ­ρες αι­σθάν­θη­κε κα­λύ­τε­ρα και σε μία εβδο­μά­δα θε­ρα­πεύ­θη­κε.

Φε­βρου­ά­ριος 1998

Μία γυ­ναί­κα έπρε­πε να κά­νει εγ­χεί­ρη­ση για αφαί­ρε­ση αδέ­νων, αυ­τή όμως δεν ήθε­λε. Αρ­χι­σε να δια­βά­ζει τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης, σε τρεις ημέ­ρες πή­γε στο για­τρό ο οποί­ος με­τά την εξέ­τα­ση την βρή­κε εντε­λώς κα­λά.

Φε­βρου­ά­ριος 1998

Το Νο­έμ­βριο του 1997 οι για­τροί έκα­ναν διά­γνω­ση καρ­κί­νου δευ­τέ­ρου βαθ­μού στην Αν­να. Αυ­τή άρ­χι­σε να πη­γαί­νει στην πα­ρά­κλη­ση της Πα­ντα­νάσ­σης και να βά­ζει αγια­σμέ­νο λά­δι στο μέ­ρος της αρ­ρώ­στιας. Σε λί­γο και­ρό θε­ρα­πεύ­θη­κε.

Μάρ­τιος 1998

Η Τα­λί­νη εί­χε καρ­κί­νο στα έντε­ρα. Έκα­νε εγ­χεί­ρη­ση. Στην επα­νε­ξέ­τα­ση βρέ­θη­κε ότι ο καρ­κί­νος έκα­νε με­τά­στα­ση στο ση­κώ­τι και στη σπλή­να. Προ­σευ­χό­ταν στην Πα­να­γία την Πα­ντά­νασ­σα και θε­ρα­πεύ­τη­κε τε­λεί­ως.

Ανοι­ξη 1998

Ο Ρο­μάν εί­χε Ηπα­τί­τι­δα Γ΄ που του προ­κα­λού­σε πό­νους στο στο­μά­χι και υπνη­λία. Η μη­τέ­ρα του προ­σευ­χό­ταν στην Πα­ντά­νασ­σα και του έκα­νε επα­λή­ψεις με λά­δι από το κα­ντή­λι της Πα­να­γί­ας. Σε σύ­ντο­μο χρο­νι­κό διά­στη­μα θε­ρα­πεύ­θη­κε.

Ιού­νιος 1998

Ένα βρέ­φος με το όνο­μα Αν­να ήταν στο Παι­δι­κό Ογκο­λο­γι­κό Κέ­ντρο της Μό­σχας με διά­γνω­ση καρ­κι­νι­κού όγκου τρί­του βαθ­μού στη κοι­λιά. Στο σπί­τι διά­βα­ζαν τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης. Σε ένα μή­να ο όγκος εξα­φα­νί­σθη­κε.

7 Ιου­νί­ου 1998

Οι για­τροί διέ­γνω­σαν πε­ρι­το­νί­τι­δα στην Αν­να. Αυ­τή διά­βα­ζε τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης και θε­ρα­πεύ­θη­κε.

13 Αυ­γού­στου 1998

Το 1994 ένα παι­δά­κι προ­σβλή­θη­κε από λέ­πρα. Η μη­τέ­ρα του πή­γε στη Λει­τουρ­γία στην εκ­κλη­σία που εί­ναι η ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης, πή­ρε λά­δι από το κα­ντή­λι της Πα­να­γί­ας άλει­ψε το παι­δί της και για κά­ποιο χρο­νι­κό διά­στη­μα διά­βα­ζε -η μη­τέ­ρα- τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης και το παι­δά­κι έγι­νε κα­λά.

Ια­νου­ά­ριος 1999

Ο Αλέ­ξαν­δρος από τη Μό­σχα εί­χε καρ­κί­νο στην ου­ρο­δό­χο κύ­στη. Αφού διά­βα­σε τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης και αλεί­φτη­κε με λά­δι της Πα­να­γί­ας για­τρεύ­θη­κε.

Μάρ­τιος 1999

Ο Γε­ώρ­γιος, ένας άν­δρας από τη Μό­σχα, εί­χε τη γυ­ναί­κα του με καρ­κι­νο του στή­θους. Διά­βα­ζε τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης, έβα­λε λά­δι από το κα­ντή­λι της Πα­να­γί­ας και η γυ­ναί­κα του έγι­νε εντε­λώς κα­λά.

Απρί­λιος 1999

Η Αγ­γε­λι­κή εί­χε καρ­κί­νο· οι για­τροί δεν μπο­ρού­σαν να κά­νουν τί­πο­τα. Αρ­χι­σε να προ­σεύ­χε­ται στην Πα­να­γία την Πα­ντά­νασ­σα. Πή­ρε λά­δι από την ει­κό­να, έβα­λε στο μέ­ρος που εί­χε καρ­κί­νο και θε­ρα­πεύ­θη­κε.

4 Ιου­νί­ου 1999

Στην μι­κρή Κύ­ριλ Σό­προ­κοβ, τριά­μι­συ ετών, από την πό­λη Όρελ, οι για­τροί διέ­γνω­σαν λευ­χαι­μία. Οι γο­νείς της άρ­χι­σαν να προ­σεύ­χο­νται με θέρ­μη στην Πα­ντά­νασ­σα. Με­τά από 8 μή­νες θε­ρα­πεύ­θη­κε.

Ιού­λιος 1999

Μία γυ­ναί­κα εί­χε καρ­κί­νο στο πά­γκρε­ας σε πο­λύ βα­ριά μορ­φή. Οι για­τροί δεν μπο­ρού­σαν να την θε­ρα­πεύ­σουν. Η κό­ρη της Τά­νια άρ­χι­σε να προ­σεύ­χε­ται για τη μη­τέ­ρα της στην Πα­ντά­νασ­σα. Σε με­ρι­κές ημέ­ρες άρ­χι­σε να συ­νέρ­χε­ται. Όταν της έκα­ναν επα­νε­ξέ­τα­ση οι για­τροί δεν βρή­καν τί­πο­τα.

Σε­πτέμ­βριος 1999

Η Ευ­γε­νία Κων­στα­ντί­νο­βα εί­χε νευ­ραλ­γία στο πρό­σω­πο και πο­λύ δυ­να­τούς πό­νους. Για 40 ημέ­ρες πή­γαι­νε και στις Λει­τουρ­γί­ες, διά­βα­ζε τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης και έβα­ζε λά­δι από την ει­κό­να και η νευ­ραλ­γία της πέ­ρα­σε.

7 Σε­πτεμ­βρί­ου 1999

Η Λυ­δία Μπί­τσκο­βα Δη­μη­τρί­γιεβ­να, κά­τοι­κος Μό­σχας, εί­χε ενο­χλή­σεις στο μέ­ρος του στο­μά­χου. Με­τά από βιο­ψία σε κύτ­τα­ρα που της αφαι­ρέ­θη­καν, εντο­πί­σθη­κε κα­κο­ή­θης καρ­κι­νι­κός όγκος. Οι για­τροί την προ­έ­τρε­ψαν να κά­νει εγ­χεί­ρη­ση. Η εγ­χεί­ρη­ση τε­λι­κά ορί­στη­κε τρι­σή­μι­σι μή­νες με­τά, στο διά­στη­μα αυ­τό διά­βα­ζε κα­θη­με­ρι­νά τους Χαι­ρε­τι­σμούς και έκα­νε επά­λει­ψη με λά­δι από το κα­ντή­λι της Πα­ντα­νάσ­σης. Στην επό­με­νη εξέ­τα­ση ο καρ­κί­νος δεν υπήρ­χε.

9 Ια­νου­α­ρί­ου 2000

Η Νί­να, κά­τοι­κος Μό­σχας, εί­χε την εξής διά­γνω­ση: «άσχη­μη κα­τά­στα­ση ζω­τι­κών ορ­γά­νων« (νε­φρά, πά­γκρε­ας, ση­κώ­τι) «καί κα­κή λει­τουρ­γία τους». Έξι χρό­νια τα­λαι­πω­ρή­θη­κε, αλ­λά δεν βρή­κε θε­ρα­πεία. Κά­ποιος την πλη­ρο­φό­ρη­σε για την θαυ­μα­τουρ­γό ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης. Αφού πή­γε στη Λει­τουρ­γία, ζή­τη­σε λά­δι από το κα­ντή­λι της ει­κό­νας. Σε λί­γο και­ρό θε­ρα­πεύ­θη­κε.

29 Ια­νου­α­ρί­ου 2000

Η Να­τα­λία Γκά­λιτς Γε­βγκέ­νεβ­να, κά­τοι­κος Ορ­σκ της επαρ­χί­ας Όρεν­μπουρκ, εί­χε καρ­κί­νο του στή­θους. Με­τά από σα­ρα­ντα­ή­με­ρη προ­σευ­χή με τους Χαι­ρε­τι­σμούς στη Μη­τέ­ρα του Θε­ού Πα­ντά­νασ­σα θε­ρα­πεύ­θη­κε.

Ια­νου­ά­ριος 2000

Στη Ρα­ΐ­σα Ογα­νέ­σο­βα δια­γνώ­σθη­κε καρ­κι­νι­κός όγκος. Η εγ­χεί­ρη­ση έπρε­πε να γί­νει στις 9 Ια­νου­α­ρί­ου 2000. Στις 10/1 πή­γε στην πα­ρά­κλη­ση της Πα­να­γί­ας της Πα­ντα­νάσ­σης. Αρ­νή­θη­κε να εγ­χει­ρι­σθεί. Στην επα­νε­ξέ­τα­ση ο όγκος δεν βρέ­θη­κε.

Φε­βρου­ά­ριος 2000

Η Λιου­ντμί­λα εί­χε καρ­κί­νο τε­τάρ­του βαθ­μού στο πα­χύ έντε­ρο και καρ­κι­νι­κούς όγκους στη μή­τρα και το ση­κώ­τι. Με­τά την εγ­χεί­ρη­ση οι για­τροί της έδω­σαν δύο εβδο­μά­δες ζωή. Η ετοι­μο­θά­να­τη άρ­χι­σε να προ­σεύ­χε­ται με θέρ­μη και να ψάλ­λει τους Χαι­ρε­τι­σμούς στην Πα­ντά­νασ­σα. Τώ­ρα, με­τά από χρό­νια ζεί και δο­ξά­ζει την Πα­ντά­νασ­σα για το θαύ­μα.

20 Μαρ­τί­ου 2000

Η Βα­λε­ντί­να από την πό­λη Όρελ, εί­χε κα­κο­ή­θη όγκο. Οι για­τροί δεν μπό­ρε­σαν να βο­η­θή­σουν. Αρ­χι­σε να δια­βά­ζει στο σπί­τι τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­να­γί­ας Πα­ντα­νάσ­σης. Σε λί­γο και­ρό ο όγκος εξα­φα­νί­σθη­κε.

Μά­ϊ­ος 2000

Η Λυ­δία, από τα Αλ­τά­ϊα όρη, εί­χε καρ­κί­νο του στο­μά­χου. Της αφαί­ρε­σαν ένα μέ­ρος, αλ­λά ο καρ­κί­νος προ­χώ­ρη­σε. Αυ­τή άρ­χι­σε να δια­βά­ζει τους Χαι­ρε­τι­σμούς και να παίρ­νει κά­θε ημέ­ρα λί­γο αγια­σμό από την πα­ρά­κλη­ση της Πα­ντα­νάσ­σης. Οι με­τα­στά­σεις στα­μά­τη­σαν. Τώ­ρα εί­ναι υγι­ής.

27 Σε­πτέμ­βρί­ου 2000

Η Όλ­γα Αξέ­νο­βα εί­χε μία αδελ­φή, στο Νίζ­νι Νό­βγκο­ρο­ντ, που έπα­σχε από καρ­κί­νο του στο­μά­χου. Οι για­τροί την προ­έ­τρε­ψαν να κά­νει εγ­χεί­ρη­ση. Αυ­τή άρ­χι­σε να προ­σεύ­χε­ται δια­βά­ζο­ντας τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης. Σύ­ντο­μα θε­ρα­πεύ­θη­κε.

Θαύ­μα στην Λευ­κο­ρω­σία

Η ίδια Όλ­γα Αξέ­νο­βα εί­χε μία αδελ­φή στην πό­λη Μο­λο­δέ­τσνο της Λευ­κο­ρω­σί­ας η οποία θε­ρα­πεύ­θη­κε από την Πα­ντά­νασ­σα. Οι για­τροί της βρή­καν καρ­κι­νι­κό όγκο και την προ­έ­τρε­ψαν να εγ­χει­ρι­σθεί χω­ρίς ανα­βο­λή. Αυ­τή αρ­νή­θη­κε την εγ­χεί­ρη­ση και άρ­χι­σε να δια­βά­ζει τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­να­γί­ας της «Πα­ντα­νάσ­σης». Την Τρί­τη ημέ­ρα ο όγκος εξα­φα­νί­σθη­κε. Όταν οι για­τροί έκα­ναν την επα­νε­ξέ­τα­ση δεν βρή­καν τον όγκο και έμει­ναν έκ­πλη­κτοι.

Η Τρι­μπούν­σκα­ϊα Ελέ­νη έπα­σχε από εν­δο­μη­τρία. Σα­ρά­ντα ημέ­ρες διά­βα­ζε τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης. Στην επα­νε­ξέ­τα­ση η ασθέ­νεια θε­ρα­πεύ­θη­κε.

 

Η Μο­ζο­ρούκ Ελέ­νη Δη­μή­τριεβ­να από τη Μό­σχα, έπα­σχε από καρ­κί­νο του μα­στού.  Προ­σευ­χό­ταν στην Πα­να­γία την Πα­ντά­νασ­σα. Ο όγκος άρ­χι­σε να απορ­ρο­φά­ται. Τώ­ρα αι­σθά­νε­ται κα­λά.

Μό­σχα 2004

Η Ελέ­νη με­τά από ια­τρι­κές εξε­τά­σεις δια­πι­στώ­θη­κε ότι έχει κα­κο­ή­θη όγκο με με­τα­στά­σεις. Εγ­χει­ρί­σθη­κε. Κα­τά­λα­βε ότι ήταν πά­ρα πο­λύ κο­ντά στο θά­να­το. Στή­ρι­ξε όλες τις ελ­πί­δες της στο Θεό και άρ­χι­σε στο νο­σο­κο­μείο να προ­σεύ­χε­ται στην ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης. Όταν βγή­κε από το νο­σο­κο­μείο πα­ρα­κο­λου­θού­σε τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Θε­ο­τό­κου στο ναό των Αγί­ων Πά­ντων στο Κρά­σνοε Σε­λό. Για σα­ρά­ντα ημέ­ρες διά­βα­ζε στο σπί­τι της τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντα­νάσ­σης πα­ρα­κα­λώ­ντας και πολ­λούς άλ­λους αγί­ους.

Θε­ώ­ρη­σε ότι η αρ­ρώ­στια της δό­θη­κε για να αλ­λά­ξει τη ζωή της. Με­τά από πέ­ντε χη­μειο­θε­ρα­πεί­ες τα απο­τε­λέ­σμα­τα έδει­ξαν πλή­ρη απο­θε­ρα­πεία. Αρ­χι­σε να εξο­μο­λο­γεί­ται, να κοι­νω­νεί συ­χνά και να αγω­νί­ζε­ται κα­τά των λο­γι­σμών της απο­θαρ­ρύν­σε­ως. Αύ­ξη­σε την ελ­πί­δα της στο Θεό και διά­βα­ζε τον κα­νό­να της Θε­ο­τό­κου. Ένοιω­σε τη βο­ή­θεια της Πα­να­γί­ας. Η πί­στη της στε­ρε­ώ­θη­κε. Αρ­χι­σε να βο­η­θά όσους εί­χαν ανά­γκη από συ­μπα­ρά­στα­ση. Ευ­χα­ρι­στεί συ­νε­χώς το Θεό, τη Θε­ο­τό­κο και τους Αγί­ους Πά­ντες για τη θε­ρα­πεία της.

18 Αυ­γού­στου 2005

Η κ. Λυ­δία Γα­φά­ρο­βα υπάλ­λη­λος του βι­βλιο­πω­λεί­ου του Ιε­ρού Να­ού των Αγί­ων Πά­ντων ανα­φέ­ρει τα εξής θαύ­μα­τα της Πα­ντα­νάσ­σης Θε­ο­τό­κου:

  1. 1.      Η  Ζωή, ενο­ρί­τισ­σα της εκ­κλη­σί­ας του ανω­τέ­ρω να­ού, έπα­σχε από καρ­κί­νο προ­χω­ρη­μέ­νης μορ­φής με με­τά­στα­ση. Πα­ρά την ασθέ­νειά της πή­γε και βο­ή­θη­σε σε κά­ποια ερ­γα­σία της εκ­κλη­σί­ας. Εξο­μο­λο­γή­θη­κε με­τά και κοι­νω­νού­σε συ­χνά. Πή­γαι­νε κά­θε εβδο­μά­δα στις Πα­ρα­κλή­σεις, πή­ρε λά­δι από το κα­ντή­λι της Πα­να­γί­ας και με­τά από επα­λεί­ψεις θε­ρα­πεύ­θη­κε.
  2. 2.      Η ίδια η κ. Λυ­δία, ανα­φέ­ρει ότι και αυ­τή έπα­σχε από καρ­κί­νο και η για­τρός της, της εί­πε ότι πρέ­πει οπωσ­δή­πο­τε να κά­νει εγ­χεί­ρη­ση. Αυ­τή όμως με προ­σευ­χές και Πα­ρα­κλή­σεις πα­ρα­κα­λού­σε την Πα­να­γία την Πα­ντά­νασ­σα να τη βο­η­θή­σει. Πράγ­μα­τι σι­γά- σι­γά ο όγκος μειώ­θη­κε -χω­ρίς κα­μιά θε­ρα­πεία- και η έγ­χεί­ρη­ση απο­φεύ­χθη­κε.

Η για­τρός, που προ­η­γου­μέ­νως δή­λω­νε άθεη, πλη­σί­α­σε την Εκ­κλη­σία και πή­γαι­νε στις Πα­ρα­κλή­σεις. Προ­έ­τρε­πε δε και προ­τρέ­πει τις ασθε­νείς της να πα­ρα­κο­λου­θούν τις Πα­ρα­κλή­σεις της Πα­ντα­νάσ­σης.

πηγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Θαύματα Παναγίας Παραμυθίας και Παναγίας Παντανάσσης, Άγιον Όρος

Σχετικά άρθρα Θαύματα της Θεοτόκου
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 9ο) 23 Ιουνίου 2019 49. Είχε όγκο σοβαρής μορφής 11-4-2002 Περιστέρι, Αθήνα «Πριν 6 μήνες είχα ζητήσει την αγάπη σας και τις προσευχές σας για την ξαδέλφη μου Χριστίνα. Είχε όγκο σοβαρής μορφής και οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες. Όμως με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, με την Αγία Ζώνη που φόρεσε και τις προσευχές σας, ο όγκος προς έκπληξη των γιατρών έχει μειωθ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 8ο) 22 Ιουνίου 2019 42. Να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης 8-6-2001 Αθήνα «Είπα σε αυτούς που ευεργετήθηκαν από την Παναγία να γράψουν, αλλά το θεωρούν δύσκολο. Μου είπαν, αν θέλω εγώ, να σάς γράψω. Τώρα θέλω να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης, που έκανε με την ευλογημένη κορδέλα της. 1) Όταν πήγα στον πνευματικό μου για εξομολόγηση, μου είπε ότι...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 7ο) 21 Ιουνίου 2019 34. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς 30-5-2000 Κύπρος «Παίρνω την ευκαιρία να σάς γράψω σχετικά με ένα θαύμα, που έκανε η Μεγαλόχαρη σε μένα και τον σύζυγό μου. Είμασταν ενάμιση χρόνο παντρεμένοι και προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα παιδί, χωρίς όμως να το καταφέρουμε. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς, οι οποίοι μάς έλεγαν ότι ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 6ο) 20 Ιουνίου 2019 26. Ευχαριστήριος επιστολή 12-3-1999 Μόσχα Ευχαριστήριος επιστολή από ζεύγος Ρώσων, το οποίο μετά από έξι χρόνια απέκτησε παιδί με την βοήθεια της κορδέλας της Αγίας Ζώνης που τους έδωσε κάποιος Ρώσος ιερομόναχος, που είχε προσκυνήσει στην Μονή Βατοπαιδίου το 1998. Ο πατέρας ονομάζεται Ι., η μητέρα Ν. και το βρέφος Μ. Το θαύμα επιτελέσθηκε στη...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 5ο) 19 Ιουνίου 2019 19. Με γλύτωσε η Παναγία Δευτέρα 30-3-1998 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Α.Τ» ο αρχιφύλακας Χ. Π., που υπηρετεί στο τμήμα Π. Αττικής, αναφέρει ότι καταδιώκοντας Ρουμάνο κακοποιό πυροβολήθηκε από αυτόν και κτυπήθηκε από μία σφαίρα. Ψηλαφώντας ανακάλυψε την σφαίρα σφηνωμένη στο πορτοφόλι του.  Λέει ο ίδιος: «Ξέρετε τί με γλύτωσε; Η Παναγία. ...