Η «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» συνεχίζοντας την εκδοτική της προσπάθεια, παρουσιάζει την νέα έκδοση «Κοινωνικά παλαιών διδασκάλων» Τόμος Α’, την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός στην πλατεία Γεωργίου Καρύτση.
Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του τόμου σε άλλες πόλεις, ο οποίος έτυχε της ευρείας αποδοχής από τον ψαλτικό κόσμο, σειρά έλαβε η παρουσίαση του τόμου των Κοινωνικών, δηλαδή των μουσικών μελών που ψάλλονται προ της Θείας Κοινωνίας,στην πόλη της Αθήνας.
Ειδικοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν το βιβλίο, ενώ επίλεκτες χορωδίες θα παρουσιάσουν υποδειγματικές εκτελέσεις από τα περιεχόμενα του βιβλίου ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ. Η έκδοση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 200 ετών από την μουσική μεταρρύθμιση του 1814 και την εφαρμογή της νέας μεθόδου σημειογραφίας της βυζαντινής μουσικής από τους τρεις διδασκάλους: Χουρμούζιο Χαρτοφύλακα, Γρηγόριο Λαμπαδάριο καὶ Μητροπολίτη Χρύσανθο. Την άρτια ολοκλήρωση της εκδόσεως εγγυήθηκε η ενεργή σε όλες τις φάσεις συμμετοχή αγιορειτών πατέρων, οι οποίοι, συνέβαλλαν τα μέγιστα για το εκδοτικό αποτέλεσμα.
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ενωµένης Ρωµηοσύνης αλλά και από το WebTv της Πεμπτουσίας.