Οι Μαθητές του Κυρίου πρόσφεραν δωρεάν αυτά που είχαν λάβει ως δωρεάν

29 Ιουνίου 2024

Την προσεχή Κυριακή που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των δώδεκα Αποστόλων θα διαβαστεί στην θεία λειτουργία η περικοπή από το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο που μας μιλάει για την επιλογή των Μαθητών και για τις οδηγίες και εντολές που τους έδωσε ο Κύριος καθώς τους απέστειλε να διδάσκουν και να θεραπεύουν. Ανάμεσα στα άλλα, τους παραγγέλλει να προσφέρουν την διδασκαλία και τις θεραπείες δωρεάν, καθώς και εκείνοι είχαν λάβει το χάρισμα αυτό δωρεάν από τον Χριστό.

Πραγματικά, στις χιλιετίες που πέρασαν από τότε, όλοι οι Χριστιανοί που έλαβαν από τον Θεό την χάρη να γιατρεύουν την πρόσφεραν δωρεάν σε όσους είχαν ανάγκη. Οι πιο γνωστοί είναι οι πολλοί Ανάργυροι γιατροί, δηλαδή που δεν δέχονταν αργύρια, χρήματα. Αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει όλους τους χαρισματούχους της πίστης μας και τους κάνει να διαφέρουν τόσο πολύ από τους ποικίλους μέντιουμ, αστρολόγους και δήθεν θεραπευτές που εκμεταλλεύονται τους πονεμένους και άρρωστους ανθρώπους.

Επίσης, όσοι θαυματουργούν με τη δύναμη του Θεού, είναι πάντα ταπεινοί και διακηρύττουν ότι τις θεραπείες και τα θαύματα τα κάνει ο Θεός και όχι εκείνοι.

Μακάρι να προσπαθεί ο καθένας μας να αξιοποιεί τα χαρίσματα που του έχουν δοθεί προσφέροντας ό,τι μπορεί στους γύρω του.